Marina Plantus – „Zânele din lumea noastră”

Zânele din lumea noastră
2 BERBECUL CEL FRUMOS “Comoara fermecată cu poveşti” Editura Corint 2013
Aladin si lampa fermecata 2, editura Nemi
Vintage
Alice in Tara Minunilor
Aladin si lampa fermecata,editura Nemi
Spa
Story from Norway
Retete pentru micile gospodine, editura All


De când mă ştiu am desenat tot ce am prins în mână. Am început cuminte desenând pe coli de hârtie apoi pereţii casei ( lucru nu prea agreat de parinţi) iar la şcoală, caietele şi manualele. Din clasa a V-a pâna în a XII-a am învăţat la Liceul de Arte din Braşov unde am descoperit că iubesc cu adevărat arta în special Grafica. În Timişoara, unde locuiesc acum, am terminat Facultatea de Arte şi Design ,secţia Grafică. Apoi, cu gândul de a deveni graphic designer, am urmat cursurile de masterat la secţia de Grafică publicitară şi de carte. Însă în această perioadă lucrurile au luat altă întorsătură, am realizat că stilul meu rezonează foarte bine cu ilustraţia. Simţeam ca acest gen de artă mi se potriveşte cel mai bine. Aşadar pentru diploma de disertaţie am ales sa ilustrez cartea “ Alice în Ţara Minunilor. Eram atât de fascinată şi vrajită de noua descoperire încât am realizat pe nerăsuflate aproximativ 80 de ilustratii. Apoi am devenit membru Clubului Ilustratorilor Români iar cariera mea a început să capete sens în această direcţie.
Îmi place sa introduc în desenele mele elemente decorative, detalii migăloase, culori vii şi strălucitoare, fețe gingaşe cu priviri blânde, animăluţe năzdrăvane şi tot ce se poate pentru a conduce privitorul spre o lume magică, mai bună … O lume ce zace în interiorul meu.
Ca omagiu pentru cartea „Alice în Ţara Minunilor” , povestea ce m-a inspirat să aleg această carieră, alterez uneori formele, în special lungesc puţin gâtul personajelor. Așa îmi voi aminti întotdeauna de ce am început să îndrăgesc ilustraţia.
Tehnica abordată este una mixtă, folosesc colajul, creioanele , gouache dar de cele mai multe ori mă rezum doar la acuarele şi tuş . Culorile ce nu-mi lipsesc niciodată de pe paletă sunt indigo ,ocru, toate nuanţele de verde, magenta şi grena.
Proiecte: Autor al ilustratiilor “Povesti de Craciun” Editura Corint 2012
Autor al ilustratiilor pentru “Caiet de muzica pentru clasa pregatitoare” Editura Art 2012
Autor al unor ilustratii pentru “Comoara fermecată cu poveşti” Editura Corint 2013
Ilustrarea unor caiete educaţionale, Editua Corint 2014
Ilustrarea cărţii “Retete pentru micile gospodine” Editura All 2016
Ilustrarea carţii “Aladin si lampa fermicată” Editura Nemi 2016
Numeroase colaborări cu diverse agenţii de publicitate din România din 2012 până în prezent.
Mai multe ilustrații găsiți pe blogul personal : http://plantusmarina.blogspot.ro/ Sau pe pagina de facebook : https://www.facebook.com/marina.plantus.illustrator/
Printuri in serie limitata : http://www.colorhood.com/marinaplantus


VEZI TOTI ILUSTRATORII

Povesti Noi

Vezi toate Povestile