Laura Măhăleanu – „Armăsarul nărăvaș”

Armăsarul Nărăvaș - Poveștile Cristinei
Mulțumesc
What are you afraid of
Summer Girl
Sixteen Saltines
Brush your hair

foto-laura-mahaleanu

Ca orice artist care se respectă, Laura a început să „mâzgălească” (cum spune ea) pe la doi ani. Tot în fragedă copilărie, și-a dat seama că repetiția e mama învățăturii și calea spre perfecționare. A umplut câteva caiete cu… căluți. Câte un căluț pe fiecare pagină. Deci un artist mai bun ca să ne ilustreze Armăsarul Nărăvaș nu puteam găsi 
De la dragostea pentru căluți a trecut la …moda. Îîn adolescență a avut deja prima expoziție personală de design vestimentar.
Studiile superiloare nu le-a făcut în domeniul artei, dar tot din timpul facultății, printr-o întâmplare fericită, a dus „mâzgălelile” la un cu totul alt nivel.
Era în sesiune, se stresa învățând pentru examene și se relaxa făcând desene cu un personaj imaginar căruia îi dăduse un chip. Personajul ăsta, altminteri dragalas, era cam suparat uneori de mici probleme și în desenele Laurei se manifesta ca atare. Laura a pus pe net ilustrațiile rezultate iar seria de desene a avut succes. N-a trecut mult până când Laura a fost contactată de o firma ce producea jocuri pentru copii. Uite așa Laura a devenit grafician și și-a dat seama că asta-i menirea ei.
Timp de 5 ani a experimentat diverse stiluri și a fost implicată în mai multe proiecte. S-a axat pe „character design”. Creează personaje feminine, animalute, monstrii sau extraterestri.

Îi plac personajele expresive, culorile vii, fashion illustration. Petrece mult timp pe Pinterest și colecționează ilustratii si poze. Colecționează și carti de povesti ilustrate, care îi amintesc de cele admirate în copilarie.

Acum Laura e freelancer. Desenează nu doar ilustratii pentru jocuri si aplicații ci participă la orice gen de proiecte relizate in mediul digital, vectorial.

În 2014 a început un proiect de suflet: “Ta-da! Magical Prints”, o colectie de felicitari deosebite așa cum i-ar fi plăcut să găsească în magazine. Și dacă nu le găsea, a început să le facă ea pline de culoare, cu mesaje sau ilustratii dragute.

Deocamdată le puteți găsi in Librariile Carturesti si in magazinele Nobila Casa. Noua colecție e în lucru, în curând va fi în magazine.

Proiecte/colaborari/ expozitii:

Visual Playground Expo 2013 – What are you Afraid of?
Visual Playground Expo 2015 – Progress
Mascarici – card game

Lucrările Laurei pot fi găsite după cum urmează:
Pagina de illustrator: https://www.facebook.com/laura.illustrator/
Portofoliu Behance: https://www.behance.net/lauramiclea
Ta-Da! Magical Prints: https://www.facebook.com/tadaprints/
Povești despre procesul de creații, schițe, desene, aventuri: https://www.instagram.com/lauramahaleanu/
Produse și printuri personalizate: https://society6.com/lauramahaleanu

Pe Laura o puteți găsi la adresa de email: laura.mahaleanu@gmail.com


VEZI TOTI ILUSTRATORII

Povesti Noi

Vezi toate Povestile