Daniel Zlota – „Mi-e dor de tine”

Mi-e dor nou
Back in Space
Urban sketch
Railway Station
Peaceful Wave
Fantasy
cOMO cOLEZZIONE
Como V
Como Colezzione IV
Como Colezzione III
BMW 3200CS Como Colezzione
BMW 503 COUPE SPORT Como Colezzione

Cu toții avem acel “ceva” pentru care ne-am născut și cu care putem contribui în lumea aceasta, iar eu sunt recunoscător ca am descoperit pictura ca fiind pasiunea prin care pot dărui celorlalți frumusețea lumii prin ochii mei.

Prima mea amintire legată de pictură sau mai exact desen o am chiar de la gradiniță. Îmi amintesc că trebuia să desenăm o familie și o casă, iar eu am desenat în plus și o mașină. Au urmat apoi faimoasele…desenele pe asfalt… Totul a pornit ca o joacă și s-a transformat încet, încet, într-un nou drum în viața mea: studii în arte plastice la Liceul de Arta din Focșani și Facultatea de Design Interior din cadrul Universității Ion Mincu.

M-am reconectat serios cu desenul și pictura în timpul facultății, când mi-am dezvoltat un stil mai degrabă abstract și am realizat că prin artă evadez din cotidian într-o zonă de inspirație spirituală, greu de descris în cuvinte.

Mai ușor de descris este bucuria libertății pe care mi-o oferă arta și sunt mereu surprins de felul în care acest DAR mă ajută să îmi exprim cele mai profunde trăiri și stări, percepții asupra lumii și a vieții. Nu este un drum ușor, simt mereu că pot și trebuie să fac mai mult, dar aceste gânduri îmi dau puterea și deschiderea să revin asupra creației mele, să adaug, să completez, să consolidez sau să recreez.

Din anul 2012 am început să arăt și celorlați viziunea mea artistică (nu doar celor apropiați), participând la expoziții colective, iar anul 2017 a marcat prima expoziție personală ”Around the world”, inspirată de locurile minunate pe care le-am explorat alături de soția mea. Pregătesc o nouă colecție ”Como Collezione” ce are la baza masinile de epoca expuse la “Concorso d’Eleganza Villa d’Este” 2017, eveniment italian luxuriant ce sta la baza colectiei de pictura imbinata cu fotografia.  Extrase din zona de expunere si translatate in diferite zone din Como.

În prezent am ales să lucrez ca freelancer, am propriul business de amenajări interioare și reușesc să împletesc abilitățile de designer de interior cu pictura și ilustrațiile. În proiectele de amenajare aleg să desenez de mână, în detrimentul calculatorului, simt mai ușor conceptul și consider fiecare schiță un tablou în sine, un aspect apreciat de clienții mei.

În plan personal, sunt proaspăt tătic și de aceea poate mai sensibil și mai atent la cum pot contribui și în lumea copiilor. Colaborarea pentru Poveștile Cristinei a fost o mare provocare și sunt onorat că am fost invitat să mă alătur.

Vă puteți bucura de creațiile mele pe pagina de Facebook, Daniel Zlota.

 


VEZI TOTI ILUSTRATORII

Povesti Noi

Vezi toate Povestile