Iulia Ignat – „Alegerea bună”

fantesy
Pixi
Dolls (1)
Dolls (2)
Iepurașul Petrică
Iepurașul Petrică (2)
Sound of the city
L.O.V.E.
Wonderland
Wonderland (2)
Wonderland (3)
Cultural Diversity

M-am născut într-o familie de artiști, ambii părinți fiind graficieni. Am o sora mai mare, care, la fel, a ales sa trăiască prin artă. Am crescut și m-m dezvoltat în acest spirit, mi-a fost ușor să văd cum se face, de la bun început. Ai mei nu m-au forțat cu nimic, a venit totul de la sine. Cum altfel, dacă eram înconjurată de albume de artă, de tot felul de instrumente de lucru, lucrări de artă și trei membrii foarte activi si pasionați.
Deci de desenat, desenez de mică. De ilustrat, ilustrez din liceu. Atunci mi-am descoperit personalitatea artistică, dacă pot spune așa… Cercetând albumele de caricatură ale tatălui meu, căci el este caricaturist de satiră, am dat peste câteva ilustrații mai grafice. care m-au inspirat. Atunci am început să lucrez în peniță foarte mult. Am descoperit că pot avea multă rabdare și pot dezvolta tehnica foarte bine. Deasemenea eram interesată să găsesc diverse interpretări ale personajelor. Nu mă interesa subiectul sau ceea ce voiam să transmit, ci doar să îmbunătățesc tehnica și să găsesc diverse forme, cât mai ciudate, personajelor mele.
Puteți vizualiza câteva ilustrații din acea vreme în următorul link (câteva lucrări sunt și din perioada facultății):
https://www.behance.net/gallery/7165261/Iulias-Portfolio-2003-2013

După ce m-a convins proful meu de atelier să merg mai departe la facultate pe arte grafice (în liceu am absolvit secția Design Industrial și eram setată să urmez același drum…), am început să studiez mai mult corpul uman, crochiuri, studii… o nebunie! Și uite așa am ajuns studentă la Grafică, la UNARTE. Au urmat trei ani de licență și doi de master. În primii trei ani l-am avut profesor pe domnul Ion Atanasiu și am avut noroc! Dânsul ne-a încurajat să ne dezvoltăm propriul eu, să cercetăm, să ne dezvoltăm sincer. Lucrarea de licență a constat în ilustrarea poveștii „Alice în Țara Minunilor”. A fost o experiență frumoasă. A fost pentru prima oară când m-am ocupat profesionist de ilustrarea unei povești și a ieșit bine!
O parte le vedeți aici: https://www.behance.net/gallery/48508969/Alice-in-Wonderland-2009
Au urmat doi ani de master sub îndrumarea domnului profesor Mircia Dumitrescu. În perioada masterului începusem să fiu implicată în diverse proiecte de voluntariat. Două mari proiecte au fost un Cerc de Creație „Fantezia”, care reprezenta un workshop în cadrul penitenciarului de femei Târgșor, și un voluntariat de nouă luni, în Polonia, la o fundație dedicată persoanelor cu dizabilități psihice. Împreună cu colega și prietena mea, am folosit arta ca instrument, însă nu pentru a ne dezvolta noi ca artiști, ci ca un canal de comunicare în diverse comunități cu persoane defavorizate. Domnul profesor Mircia Dumitrescu ne-a susținut foarte mult în aceste demersuri, ne-a oferit chiar și un spațiu de expoziție pentru fetele de la penitenciar, la Fundația pentru Știință și Artă, din cadrul Academiei Române.

După câțiva ani de voluntariat, în care am bifat multe proiecte care mi-au adus o mare satisfacție personală, m-am reîntors la Ploiești, orașul natal, pentru a desena. Îmi era foarte dor, îmi lipsea foarte mult… Am început să particip la diverse concursuri de ilustrație. Totodată m-am angajat ca profesor de arte grafice chiar la liceul de artă unde am absolvit, Colegiul de Artă „Carmen Sylva”.
Sunt într-o continuă învățare, m-am pus serios pe ilustrat, îmi place ceea ce fac, am o grămadă de idei și îmi doresc cât mai mult timp pentru a face asta!

Pentru mai multe detalii, ilustrații și activitate artistică, mă puteți urmări pe:
https://www.behance.net/lmrignat
http://lmrignat.wix.com/portfolio
https://web.facebook.com/iuliaignatillustrator/
https://www.instagram.com/iulia_ignat_illustrator/
https://ro.pinterest.com/iuliaignat5/


VEZI TOTI ILUSTRATORII

Povesti Noi

Vezi toate Povestile