Ioana Adelina Boroș – „Tobi, inimă de piatră”

twisting
pray
change
calatoria
insomnie
singur
mind-files-3
mind-files-2
mind-files-1
paw-collection-3
paw-collection-2
paw-collection-1

ioana-adelina-boros

„Mă consider un om norocos. Parintii au observat inclinatia mea catre arte si m-au sustinut in tot ceea ce doream sa fac. Generala si liceul l-am facut la Colegiul National de Arta „O.Bancila” Iasi, avand ocazia de a participa atat in clasa a 11a cat si in clasa a 12a la Olimpiada Nationala de Arte Plastice si Istoria Artelor, disciplina design industrial, reusind sa obtin locul 2.
Tot ceea ce am facut a fost din pasiune, din dorinta de a evolua si de a ma perfectiona. Tocmai de accea am participat la cat mai multe concursuri.
In prezent lucrez ca freelancer, cautand sa ma dezvolt ca om si ca artist. Am absolvit Facultatea de Arte vizuale si Design din Iasi, studiile de licenta si master fiind in domeniul designului industrial.
Facand un mic rezumat, dupa primii 3 ani de design am considerat ca o lucrare bazata pe studiul incaltamintei sport m-ar reprezenta cel mai bine. Lucrarea a fost intitulata Puma Duncan Flow si a constat in propunerea unei noi solutii pentru incaltamintea sport destinata jucatorilor de baschet.
Dupa inca alti 2 ani de design (studiile de master) am prezentat o lucrare complexa dar haioasa in acelasi timp: am creat un posibil plan de dezvoltare a unor produse made in Romania (pentru ca se pot face lucruri frumoase si la noi in tara). Astfel, pe baza unor studii am creat 3 personaje, 3 jucarii, 3 eroi ai copilariei. Alaturi de aceste jucarii am propus si 2 carticele ce ii ajuta pe cei mici sa invete cuvintele de baza, rechizite cu eroii propusi si un tricou personalizat.
Dupa aceasta lucrare de masterat mi-am dat seama ca universul celor mici este deosebit de ofertant si de pozitiv. Tocmai de aceea am cautat sa obtin proiecte si colaborari in aceasta directie.
In paralel m-am implicat in diverse activitati de voluntariat cum ar fi campania umanitara „Un portret pentru un vis”. Pe de alta parte, impreuna cu Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi , cu artistii voluntari si sub indrumarea lui Teodor-Stanciu Silviu am participat la proiecte cu rol cultural cum ar fi: Tramvaiul lui Mos Craciun, Tramvaiul Unirii, Tramvaiul Literaturii, Tramvaiul Presei si Tramvaiul Educatiei, aceastea facand parte din proiectul „Iasul, orasul tramvaielor pictate”.
In anul 2015 am avut onoarea de a participa in proiectul RotarArt 4×4, fiind desemnata artistul plastic al anului, reprezentand Iasul. Fiind o expozitie de debut, ca artist plastic am ales o tematica ofertanta, dat fiind faptul ca la sfarsitul anului 2014 si inceputul anului 2015 am observat o tendinta in mateie de fashion si stil ce avea sa ii preocupe din ce in ce mai mult pe barbati: TREND.
In decembrie 2015 am avut onoarea de a colabora cu poetul Roman Stefan Bogdan, realizand un superb volum de poezii, plin de emotie si ilustratii, intitulat Eu, tu si restul. Pe langa modul in care poetul isi exprima sentimentele si ideile in maniera sa proprie, aceast volum aduce ceva nou: o minunata dualitate, jumatate poezie, jumatate ilustratii. Tot ce va pot divulga acum este ca, pentru acest sfarsit de an, vom veni cu o noua surpriza asa ca, urmariti cu drag paginile de Facebook.
Recent am inceput colaborarea cu dexonline unde, de 5 ori pe luna, puteti gasi ilustratiile mele alaturi de alti artisti voluntari. Impreuna incercam sa facem experienta cunoasterii mai interesanta 
Si a venit randul si proiectului Povestile Cristine, un proiect inedit care aduce laolalta oameni din diferite domenii, oameni cu o inima mare, oameni care vor sa daruiasca ceea ce stiu ei sa faca mai bine pentru a crea universul copilariei, plin de povesti, pilde si eroi simpatici. Am intampinat cu mare drag aceasta initiativa si am apreciat latura educativa a povestii „Tobi, inima de piatra”.
Fiind o fire energica si pozitiva, incerc sa fac cat mai multe lucruri interesante, sa cunosc cat mai multi oameni si sa vizitez locuri diverse. Nu sunt putini cei care observa si ma intreaba cum de reusesc sa fac atatea lucruri frumoase. Consider ca este deosebit de important sa reusesti sa iti dai seama ce iti place si indiferent de parerile celor din jur sa-ti pastrezi calea. Daca iti place: lucrezi cu drag si daca lucrezi cu drag, transmiti emotie si stare iar lumea reactioneaza la acest lucru.
Datorita faptul ca in prezent lucrez ca freelancer imi pot organiza activitatile diverse in asa maniera incat sa fac fata cerintelor dar sa pot lucra si la proiecte personale sau diverse surprize pentru cei dragi.
Am incercat si lucrul la birou, unde am cunoscut oameni interesanti insa mi-am dat seama ca ceea ce imi doresc este mult mai mult si mai dinamic.
Pe viitor imi doresc sa imi intemeiez un spatiu fizic, un atelier.
Pana la sfarsitul acestui an vor aparea si alte surprize. Tocmai de aceea va invit cu drag sa-mi urmariti pagina de facebook https://www.facebook.com/addellart/.”

Contact: Ioana Adelina Boroș tel: 0755133893

email: addelldesign@yahoo.com


VEZI TOTI ILUSTRATORII

Povesti Noi

Vezi toate Povestile