Cornelia Revulets – „O girafă în spațiu”

O girafă în spațiu - Poveștile Cristinei
Sense and Sensitivity
Ratvolution
Parastravete
Lapte abătut
O lume la picioare
Dream on
Miaunews
Invisible

ele-4
Descrierea de mai jos a Corneliei Revulets a fost scrisă de buna ei prietenă, Cristina Mureșan-Toth

”Cornelia Revulets este nu numai un ilustrator genial, dar și un om minunat. Știu, știu, tocmai am descris 99% din membri Clubului Ilustratorilor. Totuși, cu ce se deosebește Cornelia? Aveți vreo două zile, așa, să vă povestesc?
Pentru că un astfel de talent și o lume interioară atât de bogată nu se prea poate înghesui într-o pagină, dar mă voi strădui. Am cunoscut-o printr-o felicitare ilustrată de ea, care înfățișa două pisici. Apropo, i-ați văzut pisicile? Nimeni nu desenează pisici mai bine ca ea. Mai expresive, mai îngâmfate, mai ranchiunoase, mai conspiratoare! Nu, pisicile Corneliei nu sunt drăgălașe, pufoase, dulci. Și nici nu trebuie să fie. Cornelia apucă de coadă tocmai esența pisicească cu mi-se-cuvine-totul-enia de care numai ele sunt capabile. Și le transformă în pisici detectivi, gospodine, bucătărese, vecine bârfitoare, și așa mai departe.
Dar nu v-am zis de felicitare! Am cunoscut-o pe Cornelia printr-o ilustrație care înfățișa două pisici, fiecare ședea, tolănită, pe câte o bancă, într-un parc, una întinzându-i celeilalte un os de pește. Sub desen scria:
„Tranzacții interbancare”
După ce am râs o jumătate de oră și am trimis ilustrația la jumătate din cartier, am hotărât că ce timpul să o cunosc, cu adevărat, pe Cornelia. Eram convinsă că e bărbat. Un astfel de umor incisiv și delirant nu putea fi decât atributul unui bărbat. Dar am descoperit cea mai blândă, mai binevoitoare, generoasă și dragă figură feminină.
Cornelia are o mână fermă, un suflu masculin, un umor aristocrat, nestăvilit, cuceritor, pliat pe situații cotidiene, și o sensibilitate cu atenție la detalii și subtilități care îi conferă un stil echilibrat și extrem de carismatic.
E nu numai prietena și colega mea, dar în unele sensuri și mentor și tovarăș de joacă. Deseori, în obrăznicia mea, visez să o prezint lumii la o portavoce imensă, ca să nu scape niciun ins fără să o cunoască! Dar nu există portavoce mai potrivită, care să o recomande și să răzbată mai tare, decât munca ei unică și tot ceea ce face!
Cristina Muresan-Toth”

Și acum vă mai spun eu câteva lucruri despre Cornelia.

Este arhitect. Un om altfel, aparte, fin, decent, inspirat. Se vede din ilustrațiile ei, din textele care le însoțesc. Se vede și că îi plac pisicile. Are trei acasă, despre care spune că-i țin umbră pe birou. Le desenează și scrie despre ele. A realizat ilustrațiile cărții „Niște mâțe aiurite”, o altă carte va fi în curând în librării, se numește „Sofia și pisoiul Miau”. Textele au fost scrise de Simona Epure. Cornelia lucrează acum la ilustrațiile a încă trei cărți.
„Sunt ilustrator din întâmplare, fără să-mi fi dorit prea mult” mi-a spus Cornelia. Ce îi place să ilustreze? „Personaje, expresiile lor, să le redau exact caracterul, starea si emotiile. Mă inspiră tot si toate. În permanentă mă fascinează ceva sau cineva. film, melodie, persoana, stare, linii, culori, idei… Dar cel mai mult copilaria mea, unde revin de cate ori am ocazia”
În afară de pisici îi plac glumele bune, subtile. E exigentă cu ceea ce face pentru că, spune ea, e perfecționistă.
A acceptat cu drag și fără rezerve să facă o ilustrație pentru „O girafă în spațiu”, am simțit asta din prima clipă.

CONTACT: facebook.com/Cornelia-Revulets
Mulțumesc, dragă Cornelia!


VEZI TOTI ILUSTRATORII

Povesti Noi

Vezi toate Povestile