Adina Costea – „Jack și visul unei nopți de Halloween”

Jack
Good mood in black&white
Vama într-un plic.
Șosețel.
Copacul Cunoașterii
Flower shoes power
I'm fine, thank you!
Happy
Adina's world.

Salut, sunt Adina!

Toți îmi spun însă Adina Albina 🙂 M-am născut în Transilvania, mai exact într-un oraș cochet, mic și plin de coline, adică Blaj. Mereu am fost atrasă de culori, de detalii, de linii. Sunt de acord întru totul cu ce spunea H. Matisse:”Drawing is putting a line around an idea”.

De mică am simțit pasiunea pentru arte: iubesc muzica și artele plastice. Mi-a plăcut întotdeauna să fac lucruri personalizate, handmade, să îi surprind pe cei din jur. În liceu, pentru că eram la Pedagogic, desenam planșele tuturor colegilor de clasă renunțând la pauze fără ezitare.

În clasa a X –a, profesora de pedagogie mi-a propus un proiect: să pictez o sală de sport. A fost o provocare mare dar mi-a făcut plăcere și am prins curaj. Mai mult, ca să mă ajute să mă exprim, mi-a făcut un dar: pasteluri într-o cutie metalică pe care o păstrez și acum chiar dacă e plină cu creioane tocite.

Sunt autodidact. Din gimnaziu îmi făcusem un obicei în a merge la biblioteca orașului unde stăteam cu orele și citeam cărți de artă ori făceam reproduceri pentru a exersa tehnici de desen. Am testat multe feluri de exprimare artistică: am pictat pe pereți, pe ceramică, pe pânză, pe lemn ori am făcut colaje. Am avut două expoziții personale de pictură în acrilic la Sibiu în 2008 și 2011., la Centrul Cultural Casa Teutsch.

De câțiva ani poposesc în zona ilustrației pentru copii. Îmi e natural să mă exprim, mai ales că sunt educator și lucrez cu copiii. Iubesc acuarelele pentru că surprind imediatul, pentru că te scot din zona de control și de timiditate, pentru că au o paletă infinită de nuanțe și te invite să observe varietatea naturii.

După liceu am plecat la Cluj Napoca unde am studiat Română-Etnologie la Facultatea de Litere, încercând să mă cunosc, să mă descopăr, să mă reinventez. Pasiunea mea pentru artă nu s-a oprit însă niciodată. Desenez în fiecare zi. Îmi fact imp pentru acest moment. Îmi dă libertate, energie, bucurie și curaj să fiu eu. Proiectul meu de suflet se numește Micul Atelier Verde. Este o pagină de Facebook personal unde postez tot ce creez și unde organizez evenimente și ateliere de creație pentru copii. Îmi folosesc experiența de educator alături de toată pasiunea mea pentru artă și încerc să inspir copiii, să îi învăț să se exprime liber, să descopere plăcerea în ceea ce fac.

Cu veselie,

Adina Albina.

Pagina de facebook: Micul AtelierVerde.

Pagina de instagram: Adina.Costea

 

 


VEZI TOTI ILUSTRATORII

Povesti Noi

Vezi toate Povestile