Sunt Cristina și vreau să vă spun în câteva cuvinte povestea acestor povești și a acestui site.

De cand fetița mea are doi ani îi citim povești în fiecare seară, înainte de culcare. Și sunt de atunci cinci ani. Iar puiul meu adoarme zâmbind, imaginându-și lumi fermecate, colorate, construind în vis castele și orășele, așa cum ar vrea ea să fie. Mintea ei inocentă dă viata personajelor colorându-le în nuanțele preferate, schițându-le trăsăturile pe care le iubește, înconjurându-le cu lucrurile care îi plac.

Acesta e marele avantaj al poveștilor citite: dau copiilor puterea de a crea, de a construi lumi și personaje magice, așa cum le văd și le vor ei.  Desenele animate le oferă povești gata ilustrate și eroi întruchipați. O poveste citită le oferă insă intrarea într-o lume pe care o pot construi singuri. Și le dezvoltă una dintre cele mai minunate insușiri ale omului: imaginația.

I-am citit fetiței cam tot ce am găsit prin librării și prin bibliotecile părinților noștri. Încercând să cumpărăm alte povești, am văzut că multe edituri s-au axat pe publicarea poveștilor ilustrate. O carte cu o singură poveste spectaculos colorată poate costa însă mult, mult prea mult pentru mulți părinti. Pe de alta parte multe povești scrise cu ani si ani în urmă par a nu se mai potrivi foarte bine cu lumea in care ne cresc copiii.

Așa am ajuns să scriu prima poveste pentru fetița mea. Iar ei i-a plăcut. I-am scris incă una și incă una. Apoi a început să scrie povești și soțul meu, Alex.

Pentru că poveștile le-au plăcut și prietenilor fetiței noastre, vrem să vi le oferim și vouă. Poate într-o seară le veți citi copiilor voștri. Dacă sunteți prea obosiți, dați play poveștilor audio citite de oameni buni cu voci minunate. Toți sunt părinți la rândul lor și vrem să știți că au acceptat să citească poveștile doar din dragoste pentru copii si din prietenie. Le mulțumim și artiștilor ilustratori. Ei au oferit din suflet și nu pentru vreo recompensă „coperțile” acestor povești.

Povestea acestor povești nu ar fi fost insă spusă fără ajutorul lui Silvian Tomescu, cel care a creat, crește și ingrijește acest site. Tot din dragoste pentru copii a facut-o, e și el tătic.

Vă mulțumim, iubitorilor de povești.

Cristina și Alex.

Povesti Noi

Vezi toate Povestile